Titlu PROIECT:

Model demonstrativ de tehnologie de procesare termomecanică a aliajul inoxidabil super-duplex UNS S32750 / F53 / 1.4410

 

Acronim PROIECT:

SDSS-ThermProTech

 

Sumar PROIECT:

Scopul proiectului este acela de a realiza un salt de cunoaștere pornind de la un concept tehnologic (TRL2) la validarea, în condiții de laborator, a componentelor tehnologiei de procesarea termomecanică a oțelului inoxidabil de tip super-duplex UNS S32750 / F53 / 1.4410 (TRL4).
Proiectul are ca “model demonstrator” tehnologia de procesare termomecanică a aliajului UNS S32750 / F53 / 1.4410. Modelul demonstrator cuprinde două componente și anume: deformarea plastică la cald și tratamentul termic final, amândouă având o importanță crucială în obținerea de piese procesate, având rezistență ridicată atât la solicitare mecanică  cât și la coroziune în medii bogate în clor.

 

Obiective si rezultate PROIECT:

Obiectivul principal al proiectului este constituit de obținerea tehnologiei de procesare termomecanică a aliajului UNS S32750 / F53 / 1.4410, tehnologie având componentele validate în condiții de laborator.
Alte obiective secundare ale proiectului sunt reprezentate de:
- creșterea capacității coordonatorului de a genera soluții pentru produse/tehnologii - validate în condiții de laborator;
- creșterea capacității coordonatorului de livra produse/tehnologii pentru industrializare la potențiali utilizatori (de ex. SC FORJA ROTEC SRL, Buzău, Romania; SC Vilmar SA, Râmnicu Valcea, Romania; SC Tenaris Silcotub SA, Zalau, Romania; SC ZIROM SA, Giurgiu, Romania; etc);
- creșterea vizibilități coordonatorului prin diseminarea rezultatelor științifice obținute prin publicarea de lucrări științifice în reviste internaționale ISI și prin prezentarea de lucrări științifice în cadrul conferințelor internaționale de profil..

Rezultate estimate:

Rezultatele inovative ale proiectului se referă la potențialul de exploatare / industrializare a rezultatelor obținute, având în vedere creșterea nevoii de componente din aliaj DSS UNS S32750 / F53 / 1.4410 pentru diferite industrii (petrolieră, gaze naturale, petro-chimie, desalinizare, etc). La finalizarea proiectului, componentele tehnologiei de procesare termomecanică vor fi demonstrate/validate în condiții de laborator.
Un alt rezultat al proiectului este reprezentat de activitățile de diseminare, astfel, vor fi submise spre publicare în reviste ISI un număr de trei articole științifice și vor fi prezentate în cadrul conferențelor internaționale un număr de doua lucrări științifice.

 

Coordonator PROIECT:

UNIVERSITATEA POLITEHNICA DIN BUCURESTI

 

 

 

Agentie finantatoare PROIECT:

Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovari

 

Durata PROIECT:
24
luni;

 

Buget PROIECT:
Finantare de la buget: 598.795,00 lei;

 

Director PROIECT:
Prof.dr.ing. Vasile Danut COJOCARU
e-mail: dan.cojocaru[at]upb.ro